De Barneveldse Diabetes Challenge

Ontdek wat bewegen met je gezondheid doet. Be Active & Creative doet mee aan de Barneveldse Diabetes Challenge zodat je dit kunt ervaren. Dit betekent dat wij sinds 14 mei tot en met 25 september elke vrijdagochtend samen met een groep deelnemers wandelen in de buurt. Wandel je mee? Deze challenge is voor iedereen die graag meer wil bewegen.

Je krijgt daarnaast online begeleiding met oefeningen en tips over diabetes, wandelen en een gezonde leefstijl.

De wandelingen starten vanaf ontmoetingscentrum de Eng in Voorthuizen. We houden rekening met je wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet ver kunt lopen. Je wandelt met een zorgverlener of beweegcoach. Samen trainen we ongeveer 20 weken voor een wandelafstand van 3, 5, of 10 kilometer. Dat doen we tot aan de feestelijke afsluiting op 25 september. Op deze dag wandelen duizenden deelnemers uit het land tegelijk hun finaleloop.

Wat levert het op?

Uit onderzoek blijkt dat deelnemers zich fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Daarnaast ervaren ze dat samen bewegen en aan de slag gaan met gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert om ook na de challenge in beweging te blijven.

Wandelen en corona

We houden rekening met de laatste coronamaatregelen. Er is altijd een manier te bedenken om verantwoord op pad te gaan en in beweging te blijven.

Meer informatie en aanmelden

Lees meer op de website van de Barneveldse Diabetes Challenge. Daar kun je je ook aanmelden.

Naar overzicht