Samen sterk tegen pesten

Pesten is helaas niet weg te denken in onze samenleving. Samen kunnen we er wat aan doen.

Pesten is helaas niet weg te denken in onze samenleving.

Meestal gebeurt het in de directe omgeving van een kind (school, vereniging, buiten spelen etc.) en tegenwoordig ook steeds vaker online op internet of sociale media.

Campagne tegen pesten

De rijksoverheid stimuleert verschillende programma’s om pesten tegen te gaan. In de gemeente Barneveld willen wij verder gaan en de handen ineen slaan om iets tegen pesten te doen. In de campagnefilm ‘Samen staan we sterk tegen pesten!’ dragen diverse kinderen en volwassenen uit de gemeente Barneveld de boodschap tegen pesten uit. Ze laten zien wat pesten met je doet en dat pesten nooit oké is: op school, de vereniging, het werk of waar dan ook. Deze film is door alle scholen en vele verenigingen en maatschappelijke organisaties in de gemeente Barneveld ondersteund.De campagnefilm is ontwikkeld in samenwerking met de Barneveldse organisatie ikpestniet.nl.

Campagnefilm Samen Sterk tegen Pesten

Activiteiten

Na de aftrap van de campagne rolt Be Active een programma uit met bestaande en nieuwe activiteiten waarin aandacht is voor pesten. Nieuw is dat Be Active culturele activiteiten gericht tegen pesten gaat organiseren, zoals een theatervoorstelling of workshop. Daarnaast zullen sportverenigingen in de gemeente gestimuleerd worden een pestprotocol op te stellen en zal Be Active voor deze verenigingen en hun trainers/begeleiders voorlichtingsbijeenkomsten organiseren over pesten. In het schooljaar 2016/2017 is gestart met schooljudo, waarin pestgedrag onder kinderen ook bespreekbaar wordt gemaakt. Be Active zal verder de jaarlijkse nationale Week Tegen Pesten invullen met activiteiten op basisscholen.

Meldpunt

Heb je het idee dat je gediscrimineerd of gepest wordt? Omdat je te oud bent? Er anders uitziet? Een handicap hebt? Houd het dan niet stil, maar laat je horen. Want meteen melden helpt! Ieder incident waarbij sprake is van discriminatie, pesten of structurele uitsluiting is belangrijk om te melden. Melden kan via het Meldpunt discriminatie en pesten.

Naar overzicht